Na co se nás často ptáte

Jak se s vámi mohu domluvit na výlety? Jak výlety probíhají a jak se platí? Co je v ceně výletů?

Výlety nemají žádný pevný rozvrh. Výletů nabízíme tolik, že bychom je všechny ani v jednom týdnu nestihli. Proto se vždycky ve středu ráno před hotelem Royal Horizons Baobab v Somone koná informační a organizační schůzka, na které se domlouvají výlety na následující týden - podle zájmu konkrétních klientů v tom týdnu. Snažíme se vyjít všem maximálně vstříc a zajistit, aby v Senegalu viděli a zažili vše co chtějí, a jejich dovolená se stala opravdu nezapomenutelnou.

Pokud nebudete ubytováni v hotelu Royal Horizons Baobab v Somone nebo vám schůzka v sobotu nevyhovuje, dejte nám vědět na email info@baboutour.cz nebo na messeger Babou Sylla a domluvíme se na jiném způsobu jak se potkat nebo naplánovat vaše výlety.

Před každým výletem vás Babou vyzvedne před hotelem a zase vás před hotelem vysadí po skončení výletu. Výlety se platí v hotovosti, v eurech, vždy až po skončení výletu, kdy vás bezpečně dovezeme zpátky. U všech celodenních výletů je v ceně oběd- bez pití. Děti do 3 let mají výlety zdarma, děti 3-7 let mají 50% slevu.

Je v Senegalu bezpečno? Můžu jet sama nebo s kamarádkou?

Senegal je bezpečná a dosud turisticky nezkažená země. Je opravdu bezpečná i pro samotné ženy. Nikdo z místních vás nebude obtěžovat nebo na vás pokřikovat. Ano, zkusí vám nabídnout zboží, ale nikdo vás nebude tahat za rukáv nebo jinak nutit. Ani děti nejsou zvyklé, že automaticky něco dostanou. Místní lidé jsou milí, příjemní a pohostinní, pokud s nimi navážete kontakt. Ale jinak si vás lidé na ulici nebudou příliš všímat. Je naprosto bezpečné jít se projít například do vesnice Somone, nemusíte z toho mít žádné obavy.

A každý z nás může přispět k tomu, aby to tak zůstalo zachováno i do budoucna. Přistupujme, prosím, k místním lidem s respektem. Foťme je jen po jejich souhlasu, nerozdávejme dětem na ulici sladkosti a neberme je do náručí bez toho, abychom se dovolili. Děláme tyto věci s dobrým úmyslem, ale místním nemusí být příjemné a u dětí podporujeme stereotypy, které říkají, že bílí lidé mají spoustu peněz a plné kapsy dárků..... a učíme je tím dožadovat se dárků a sladkostí i od dalších turistů. Něco jiného je samozřejmě návštěva vesnice, školy a podobné příležitosti. Tam ale přicházíme jako hosté, místní lidé se nám věnují, a je proto vhodné nepřijít s prázdnýma rukama.

Je potřeba nějaké očkování? Nějaké speciální léky?

Pokud jedete do Senegalu na klasickou dovolenou- to znamená, že budete ubytováni v hotelu a budete s námi jezdit na výlety, nepotřebujete žádné speciální očkování. Někde se můžete dočíst, že je potřeba očkování proti Žluté zimnici, ale není to pravda. Nejsou potřeba ani antimalarika. Doporučujeme vzít s sebou pro jistotu repelent a případně odpuzovač komárů do zásuvky.  Ale v hotelech se  proti komárům pravidelně postřikuje a nebývá s nimi větší problém. Co se týká léků - vezměte si své běžné léky, není potřeba nic speciálního. Jen v případě, že by se vám přihodily cestovatelské zažívací potíže, je dobré buď mít s sebou Ercefuryl nebo koupit lék se stejnou účinnou látkou v místní lékarně pod jménem Apazide. Fungují spolehlivě.

Jaké peníze vzít s sebou? Je možné platit platební kartou nebo vybírat peníze z bankomatu?

Do Senegalu s sebou vemte určitě raději eura než dolary. Místní senegalská měna se nazývá Západoafrický frank,  zkratka je CFA, a je na euro pevně navázaná. Často je možné i v eurech platit. Pokud jedete do hotelu a s námi na výlety, vůbec místní měnu nepotřebujete a můžete platit v eurech. Místní měnu byste užili jen při nákupech na tržišti. Proto se nejdříve rozkoukejte a vyměňte si případně na místní měnu až ve chvíli, kdy budete mít představu, kolik  peněz budete potřebovat. Nejlepší kurz mívá směnárna v Somone, ale ani v hotelu není špatný kurz- nemusíte se bát vyměnit pár euro tam.

Co se týká placení kartou, s tím v Senegalu příliš nepočítejte. Určitě je potřeba mít s sebou hotovost. V hotelech bývají bankomaty, kde případně můžete vybrat, ale úplně bychom se na ně nespoléhali. Spíš je berte jako zálohu pro případ nouze.